Zoeken

Monstertest Zero DSR/X to Saint Tropez

Wanneer ik op de Col de l’Olivier langs de Gorges Du Verdon bij een uitkijkpunt van de DSR/X afstap wil de grijns op mijn gezicht maar niet verdwijnen. Elektrisch helemaal geen beleving en emotieloos? Als er één ding is dat me het afgelopen uur heeft geleerd, dan is dat wel dat elektrische aandrijving voor de bergen is gemaakt. En dan te bedenken dat het weinig had gescheeld of ik had twee dagen eerder de handdoek in de ring gegooid.

Test: BMW R 1300 GS

Toen Markus Schramm vijf jaar geleden het roer over nam als CEO van BMW Motorrad, was een van de eerste dingen die hij deed een streep trekken door de geplande update van het grootste volumemodel, de R 1250 GS, en de engineers de opdracht te geven opnieuw te beginnen. “Hij was te groot, te veel een derivaat en niet innovatief genoeg vergeleken met wat we in verleden hadden gemaakt”, vertelde hij mij vlak voor z’n pensioen. “Ik wilde een veel grotere stap vooruit dan wat zij hadden gepland.”

Test: Kawasaki Ninja 7 Hybrid

Nadat vanuit hartje Barcelona koers richting de achterliggende bergen is gezet raak ik er meer en meer van overtuigd dat de Ninja 7 Hybrid inderdaad zoals Kawasaki claimt drie motoren in een is: een dagelijkse commuter voor in de stad, een motor voor fun in het weekend én een motor waarmee je emissievrij kunt rijden.

Test: Kawasaki Ninja ZX-4RR

Als er één motor is waar ik deze zomer reikhalzend naar uit heb gekeken, dan is dat wel de Ninja ZX-4RR, de 80 pk “baby-Supersport”, resultaat van een liefdesnacht van de Ninja 400 en ZX-6R, die tot maar liefst 16.000 toeren kan janken. Nu zijn een huilbaby's normaal om knettergek van te worden, maar op het circuit van Calafat wordt me snel duidelijk dat de ZX-4RR de eerste huilbaby is die mijn hart sneller doet slaan.

Dubbeltest: Moto Morini Seiemmezzo SCR vs STR

Met de lancering van de Seiemmezzo heeft Moto Morini in het populaire tweecilinder Naked middensegment niet één, maar twee fietsen op de markt gezet: de Seiemmezzo SCR en de Seiemmezzo STR. Twee motoren met elk op hun eigen manier super coole looks, maar welke is nou het leukst? Om antwoord te vinden op die vraag ging Motorfreaks met beide fietsen op pad.