Zoeken

Jake Gagne Yamaha wildcard WK Superbike Portimao

Jake Gagne keert dit jaar als wildcard terug naar het WK Superbike. De regerend MotoAmerica Superbike kampioen neemt deel aan de negende ronde van het WK Superbike op het circuit van Portimao van 7-9 oktober.

WSBK Most: back-to-back zege voor Razgatlioglu

Na in de Sprintrace de 100e overwinning voor Yamaha te hebben gerealiseerd heeft Toprak Razgatlioglu er in race 2 een back-to-back zege van gemaakt. De 25-jarige coureur uit Sakarya sloeg in de laatste ronden zijn slag en finishte 7 tiende seconde voor Alvaro Bautista, die dankzij de derde plaats van Rea wel in het WK verder uitliep.

WSBK Most: Toprak geeft Yamaha 100e overwinning

Toprak Razgatlioglu heeft Yamaha haar 100e overwinning gegeven in het WK Superbike. De regerend wereldkampioen finishte de Tissot Superpole sprintrace twee seconden voor Jonathan Rea, die in de laatste ronde in een poging Toprak voorbij te gaan in bocht 15 door de grindbak moest. Alvaro Bautista maakte het podium compleet.

Eugene Laverty wordt teameigenaar Bonovo BMW

Na drie jaar als BMW Motorrad fabrieksrijder in het WK Superbike te hebben geracet, neemt Eugene Laverty vanaf 2023 een nieuwe rol in het Bonovo Team. De 2013 vice-wereldkampioen wordt vanaf volgend jaar mede-eigenaar en treedt toe tot de directie van het BMW satellietteam.

WSBK Most: Bautista geeft Ducati 1000e podium met overwinning

Met een klinkende overwinning heeft Alvaro Bautista het 1000e podium voor Ducati veiliggesteld. De 37-jarige Spaanse coureur nam halverwege race 1 de leiding in de race en finishte twee seconden voor Toprak Razgatlioglu, die in de laatste ronde op brute wijze Scott Redding naar de derde plaats terugverwees.