Zoeken

MotoGP Valencia: Dovizioso wint loodzware regenrace

Andrea Dovizioso heeft in de stromende regen Ducati haar 50e overwinning gegeven in de MotoGP. De vice-wereldkampioen finishte in Valencia de tot 14 ronden ingekorte race, die vanwege het slechte weer werd stilgelegd, ruim twee seconden voor Alex Rins. Pol Espargaro maakte het podium compleet, het allereerste podium van KTM in de MotoGP.

MotoGP Valencia: eerste pole Vinales sinds Aragon 2017

Voor het eerst sinds Aragon 2017 heeft Maverick Vinales zich op de pole position gekwalificeerd. De Movistar Yamaha coureur reed op een nagenoeg droge baan een tijd van 1'31.312, 0.068 sneller dan Alex Rins. Andrea Dovizioso maakte de eerste startrij compleet.

MotoGP Valencia: Marquez leidt regendans

Marc Marquez heeft de eerste totaal verregende dag op Valencia de snelste tijd op de klokken gezet. De zevenvoudig wereldkampioen bleef in de eerste vrije training, die vanwege hevige regen lange tijd moest worden stilgelegd, een trio aan Ducati's voor.

MotoGP Sepang: Marquez verrassend winnaar, Rossi crasht

Marc Marquez heeft verrassend de MotoGP Grand Prix van Maleisië op naam geschreven. De Repsol Honda coureur, die op de grid zes plaatsen was teruggezet, kreeg de overwinning in de schoot geworpen toen met nog vier ronden te gaan Rossi in leidende positie onderuit ging. Alex Rins en Johann Zarco maakten het podium compleet.

MotoGP Sepang: 80e pole position voor Marc Marquez

Hij is nog maar 25 jaar jong, maar in Sepang heeft Marc Marquez heeft zijn 80e pole position bijgeschreven. De zevenvoudig wereldkampioen reed in de kwalificatie, die vanwege moessonregen bijna anderhalf uur was vertraagd, een tijd van 2'12.161 en was daarmee ruim een halve seconde sneller dan Johann Zarco. Valentino Rossi maakte de eerste startrij compleet.