Zoeken

Emilia-Romagna GP vervangt Kazachstan GP

Het gerucht gaat al een tijdje, maar nu is het officieel: Dorna heeft de allereerste Kazachstan Grand Prix opnieuw geschrapt, officieel als gevolg van de overstromingen in de regio eerder dit jaar. In plaats daarvan vindt een tweede ronde in Misano plaats, twee weken na de San Marino Grand Prix.

MotoGP Sachsenring: Martin crasht, Bagnaia wint en nieuwe leider WK

Jorge Martin was vandaag hard op weg de nieuwe King of the Ring te gaan worden, tot hij met nog twee ronden te gaan onder druk bezweek en crashte in bocht 1, en daarmee niet alleen de overwinning, maar ook de leiding in het WK naar Pecco Bagnaia zag gaan. Marc en Alex Marquez maakten op vier seconden het podium compleet.

MotoGP Sachsenring: Martin domineert Sprint

Na zich in de ochtend voor de vierde keer dit seizoen op de pole position te hebben gekwalificeerd heeft Jorge Martin er op de Sachsenring een vierde Sprint-zege van 2024 van gemaakt. De Prima Pramac coureur nam in de derde ronde de leiding en finishte 6 tiende seconde voor Miguel Oliveira - een eerste Sprint-podium voor de Portugees en Trackhouse Racing Aprilia. Op 1,3 seconden maakte Pecco Bagnaia het podium compleet.

MotoGP Sachsenring: Martin op pole, Marquez niet in Q2

Met een verbetering van het gisteren door Maverick Vinales gezette all-time ronderecord met 2 tiende seconde heeft Jorge Martin zijn vierde pole position van het seizoen gerealiseerd. De Pramac Racing coureur reed in Q2 een 1'19.423 en was daarmee 5 honderdste seconde sneller dan Miguel Oliveira. Trackhouse Racing teamgenoot Raul Fernandez maakte de eerste startrij compleet, Marc Marquez kwalificeerde zich niet voor Q2.

MotoGP Sachsenring: Vinales zet all-time ronderecord, Marc Marquez crasht

Maverick Viñales heeft in de Practice sessie van de Duitse Grand Prix op de Sachsenring de snelste tijd gerealiseerd. De Aprilia Racing coureur reed in zijn time-attack een 1'19.622 en ging daarmee 0,143 seconde onder het all-time ronderecord van Pecco Bagnaia uit 2022. Marc Marquez werd in zijn eerste vliegende ronde in bocht 11 gelanceerd en liep daarbij een botbreuk in de vinger en pijnlijke ribben op.