Zoeken

#33 Team HRC domineert 43e Coca-Cola Suzuka 8 Hours

#33 Team HRC heeft de 43e Coca-Cola Suzuka 8 Hours gedomineerd. Tetsuta Nagashima, Takumi Takahashi en Iker Lecuona finishten de derde ronde van het FIM Endurance World Championship met een ronde voorsprong op 2019 winnaars Kawasaki Racing Team Suzuka 8H. SERT Suzuki maakte het podium compleet en liep daarmee uit in het EWC kampioenschap.

#33 Team HRC claimt pole position voor 43e 8 uren van Suzuka

Na in de kwalificatie al de snelste tijd te hebben gezet heeft #33 Team HRC zich in de Top 10 Trial shoot-out van de 8 uren van Suzuka van de pole position verzekerd. Tetsuta Nagashima herhaalde zijn huzarenstuk van Q1, zette een 2'04.934 op de klok en was daarmee 2 tiende sneller dan 2019 winnaar Jonathan Rea op de ZX-10RR voor het Kawasaki Racing Team Suzuka 8H.

Team HRC onder kwalificatie-record in Q1 8 uren van Suzuka

Tetsuta Nagashima heeft in de eerste kwalificatiesessie voor de 8 uren van Suzuka met een verbetering van het kwalificatie-record de #33 Team HRC Honda CBR1000RR-R SP op de voorlopige pole gezet. De 30-jarige Japanner reed in zijn stint een 2'04.942 en was daarmee bijna een seconde sneller dan Niccolo Canepa, die voor YART de snelste tijd had gezet.

Positieve 8 uren Suzuka test Kawasaki Racing Team

Kawasaki Racing Team WorldSBK rijders Jonathan Rea en Alex Lowes hebben de ene racespecificatie Kawasaki Ninja ZX-10RR voor een andere ingeruild toen ze deelnamen aan een recente tweedaagse test op Suzuka in Japan, ter voorbereiding op de roemruchte 8-uurrace daar begin augustus.

BMW wint 24 uur van Spa-Francorchamps

Het BMW Motorrad World Endurance Team heeft de eerste 24 uur van Spa-Francorchamps sinds 2001 op naam geschreven. Het Belgische team finishte de incidentvolle race 7 ronden voor Tati Team Beringer Racing Kawasaki, F.C.C. Honda maakte op 8 ronden van de winnaar het podium compleet.