Zoeken

Nieuwe datum 2023 8 uren van Suzuka

Nadat Dorna Sports de 2023 kalender van het WorldSBK bekend had gemaakt bleek er voor het eerst in de geschiedenis een overlap te zijn met de 8 uren van Suzuka. EWC promotor Discovery Sports Events heeft nu in samenspraak met de FIM en de Japanse event promotor Mobilityland een nieuwe datum voor de roemruchte race geprikt.

VILTAIS RACING IGOL wint 85e Bol d'Or, topteams vallen uit

Niet de fabrieksteams van Yamaha, Suzuki, Honda, Kawasaki en BMW, maar VILTAIS RACING IGOL heeft de 85e Bol d'Or, die 100 jaar geleden voor het eerst werd georganiseerd, op naam geschreven. Het Franse privé team finishte 1 ronde voor Wójcik Racing Team EWC 77, dat er een Yamaha 1-2 van wist te maken. Op twee ronden achterstand maakte WEBIKE SRC KAWASAKI FRANCE het podium compleet.

Pole position voor BMW fabrieksteam in 85e Bol d'Or

BMW Motorrad World Endurance Team start de 100e editie van de Bol d'Or vanaf de pole position - een eerste voor de Belgische outfit in het EWC. Het BMW fabrieksteam zette een gemiddelde rondetijd van 1'51.667 en was daarmee 0,116 seconde sneller dan YART - Yamaha. BMW's Illya Mykhalchyk zette de snelste tijd, zijn 1'51.641 lag 7 tiende onder het kwalificatierecord van Xavier Simeon van vorig jaar

PHA Claude Michy tekent lange termijn contract als promotor 24H SPA EWC Motos

PHA Claude Michy, event coördinator van de 24H SPA EWC Motos eerder dit jaar, heeft met EWC promotor Discovery Sports Events en het circuit van Spa-Francorchamps een contract voor de lange termijn afgesloten als promotor van de 24-uurs race.

Debuut Leon Haslam in Bol d'Or met TATI Team Beringer

Leon Haslam maakt over anderhalve week z'n debuut in de Bol d'Or, die dit jaar z'n 100e verjaardag viert. De 39-jarige coureur uit Derbyshire neemt bij TATI Team Beringer de plaats in van Alan Techer, die op zijn beurt de geblesseerde Gino Rea bij FCC TSR Honda vervangt.