Zoeken

BMW vormt WorldSBK testteam met Sylvain Guintoli en Bradley Smith

BMW Motorrad Motorsport is het ernst in het WorldSBK. De Duitsers hebben Sylvain Guintoli en Bradley Smith aangetrokken als testrijders in het nieuwe test team als officiële BMW Motorrad Motorsport fabrieksrijders. Guintoli zal daarnaast ook deelnemen an het FIM EWC.

Yamaha blokkeerde MotoGP-deal Alex Marquez en Petronas SRT

Alex Marquez zou in 2021 zijn MotoGP debuut bij Petronas SRT hebben gemaakt, maar die deal werd op het laatste moment door Yamaha geblokkeerd. Alex Marquez doet zijn onthulling in een documentaire op sportzender DAZN.

Sam Lowes maakt WorldSBK-debuut met MarcVDS Ducati Panigale

Het Belgische Marc VDS Racing Team is deze week aan een nieuwe hoofdstuk begonnen. Op het circuit van Jerez heeft Sam Lowes voor het eerst kennisgemaakt met de Ducati Panigale V4R waarmee hij het komende seizoen zijn debuut zal maken in het WorldSBK.

Trackhouse Racing nieuw satellietteam Aprilia MotoGP

Meteen na de bekendmaking dat Dorna de licentie van CryptoDATA RNF Racing had ingetrokken werd het Amerikaanse NASCAR team al als potentiële opvolger genoemd, maar nu is het officieel: Aprilia Racing heeft een 3-jarige overeenkomst getekend met Trackhouse Racing, dat als Independent Team gaat deelnemen met Miguel Oliveira en Raul Fernandez.

Toprak Razgatlioglu waarschuwt concurrentie: "We komen eraan!"

De eerste testen in Jerez moest hij laten schieten omdat Yamaha hem niet vrij had gegeven, maar nu zijn contract is verlopen heeft Toprak Razgatlioglu in Portimao voor het eerst met de BMW M 1000 RR kennisgemaakt. En de concurrentie alvast gewaarschuwd: "we komen eraan."