Zoeken

Jorge Martin naar Red Bull KTM?

KTM heeft zich naar verluid gemengd in de strijd om MotoGP leider in het WK Jorge Martin bij Ducati weg te kapen. De Oostenrijkers zouden Martin het afgelopen weekend een zeer lucratief aanbod hebben gedaan, inclusief een sponsordeal met Red Bull.

MotoGP Le Mans: Perfect Weekend voor Martin

Jorge Martin heeft er in Le Mans een Perfect Weekend van gemaakt. De leider in het WK schreef de zenuwslopend spannende race op naam en finishte 4 tiende seconde voor Marc Marquez, die in de allerlaatste ronde Pecco Bagnaia naar de derde plaats terugverwees en nu in het WK weer 38 punten achterstand heeft, 2 punten voor Marquez die is opgeklommen naar P3.

MotoGP Le Mans: Martin wint Sprint voor Marquez, Bagnaia valt uit

Op het circuit waar hij het afgelopen jaar zijn eerste Sprint op naam schreef heeft Jorge Martin het dozijn volgemaakt. De 26-jarige coureur uit Madrid domineerde de Sprint van kop tot staart en finishte 2 seconden voor Marc Marquez, die vanaf P13 op de grid een droomstart had gehad. Pecco Bagnaia had een zeer slechte start, viel terug naar de staart van het veld en parkeerde zijn GP24 na 3 ronden in de pits.

MotoGP Le Mans: crash en pole voor Jorge Martin

De kwalificatie voor de Franse GP werd door crashes gekenmerkt. Ook Jorge Martin, die de vrije training had gedomineerd, ging in Q2 onderuit, nadat hij met een 1'29.919 de allereerste sub-1'30 op de klok had gezet. Pecco Bagnaia en Maverick Vinales maakten de eerste startrij compleet, Marc Marquez en Brad Binder strandden in Q1.

MotoGP Le Mans: Martin domineert de vrijdag

Na in de eerste vrije training al de snelste tijd te hebben gezet heeft Jorge Martin ook de getimede Practice sessie gedomineerd. De Prima Pramac coureur reed in zijn time-attack een 1'30.388 en verbeterde daarmee het all time lap record van Pecco Bagnaia, die op anderhalf tiende de tweede tijd realiseerde. Marc Marquez, Enea Bastianini en Brad Binder trainden buiten de top 10.