Zoeken

Report: Goodwood 79th Members Meeting

Een weekend vol historische wegraces van topklasse op twee en vier wielen in de glorieuze Britse lentezon op een circuit dat bedekt is met Oekraïense vlaggen, en een aanzienlijk bedrag van £ 150.000 inzamelen voor het Ukraine Disasters Emergency Committee, is een krachtige manier om de nostalgie naar vroeger te combineren met medeleven met degenen die vandaag lijden in de oorlog met het Rusland van Poetin. Dát markeerde de 79e Goodwood Members Meeting, ook bekend als 79MM die dit keer bovendien twee spannende motorraces omvatte.

Nader bekeken: BSA Gold Star 650

BSA is terug! Bijna vijftig jaar nadat de laatste motor van de band rolde in de Small Heath fabriek in het centrum van Birmingham in de zomer van 1973 is BSA uit haar as herrezen. Op de Birmingham Motorcycle Show werd begin december vorig jaar de nieuwe BSA Gold Star 650 onthuld, het resultaat van vijf jaar planning en ontwikkeling door de Indiase gigant Mahindra & Mahindra, dat in november 2016 de rechten van de historische naam kocht van het Britse BSA Regal.

Wat wordt de motor van de toekomst?

Onlangs presenteerde Kawasaki de plannen voor de toekomst. Daarbij concentreert het Japanse merk zich op voertuigen die CO2-neutraal rijden. Er staan elektrische en hybride motoren op stapel. Ook brandstofcellen en synthetische brandstoffen worden genoemd, terwijl andere merken ook diverse opties overwegen. Men lijkt dus nog niet overtuigd van de EV.

D3O protectie: ademende bescherming

Je kunt het best ademende motorpak ter wereld hebben, vaak merk je na een lichte inspanning toch dat je kletsnatte plekken op je onderkleding hebt. Precies waar je protectoren zitten. Die zijn vaak ook stug en oncomfortabel. Maar daar is wat aan te doen door ze te vervangen door speciale protectoren van D3O.

Reportage: Motorbandenrecycling, inzameling slecht geregeld

De meeste motorrijders laten hun banden door een motorzaak vervangen. Er zijn er echter ook best veel die hun banden zelf monteren, vooral in de cross en de enduro. De gunstige aanschaf online speelt daarbij een grote rol. Maar de vraag blijft, waar laat je je oude banden? De inzameling daarvan blijkt slecht geregeld.