Zoeken

Test: Bakker BMW K 1600 GT Mammoth

Waar BMW het boxertwin motorblok in meerdere modellen heeft toegepast is het 1600cc zescilinder motorblok vooralsnog beperkt gebleven tot alleen de K 1600 GT en K 1600 GTL. Maar wat nou als je helemaal weg bent van het karakter van ze 1,6 liter ‘straight-six’, maar een Allroad je veel meer aanspreekt dan een toerfiets? Dan biedt de Nederlandse framebakker Nico Bakker uitkomst, met deze K 1600 GS als resultaat.

Test: Honda CB500 familie

Vroeger werd er laatdunkend over stripboeken gedaan, maar tegenwoordig zijn het juist de striphelden waarmee flink veel geld wordt verdiend. Met de komst van de dikke supersport werd er steeds laatdunkender over lichte motorfietsen gedaan, maar dankzij de komst van het A2 rijbewijs zijn het juist deze motoren waarmee het geld wordt verdiend. De CB500 familie is hier een klinkend voorbeeld van, drie motoren net zoveel DNA delen als Kwik, Kwek en Kwak.

Test: Yamaha Tracer 900 GT

Vier jaar geleden kwam Yamaha met de tracer 900, een tour-sportmachine met een vleugje adventure-genen, gebaseerd op het nieuwe CP3 driecilinderconcept. Vorig jaar voegde Yamaha daar een “Grand-Tour” uitvoering aan toe. En dus nam Motorfreaks deze motor mee voor een “Grand Tour” door de Franse Vaucluse

Interview Leon Haslam

De 20e editie van de Gamma Racing Day had niemand minder dan Leon Haslam als eregast, die de bomvolle tribunes verwende met demonstratierondjes met onder andere de Ninja H2R. In het bomvolle schema vond de 36-jarige Brit een gaatje om met Motorfreaks in gesprek te gaan. Over het 2019 seizoen in het Kawasaki Racing Team, het verleden en uiteraard de nu al legendarische 8 uren van Suzuka afgelopen maand.

Verslag Gamma Racing Day 2019

Sinds Gamma hoofdsponsor is, is het TT circuit tijdens de Gamma Racing Day altijd blauw gekleurd, maar de 20e editie van Europa’s grootste gecombineerde auto- en motorsport event had dit jaar een behoorlijk groen accent. Kawasaki had flink uitgepakt en Motorfreaks was daarbij.