Zoeken

BUB 7 Team doet nieuwe poging landsnelheidsrecord

25 mei 2022
AMA Motorcycle Hall of Fame lid Dennis Manning en zijn BUB 7 Team hebben aangekondigd met rijder Trev Richter dit najaar een nieuwe poging te doen om met hun nieuwe BUB 7.1 streamlinder het landsnelheidsrecord weer terug in handen te krijgen. Het huidige record staat op 605,364 km/u.

De 48-jarige Dennis Manning is in de een redelijke grote naam in de wereld van landsnelheidsrecords. Manning, die al als kind zijnde "BUB" werd genoemd, begon zijn motorcarrière op 19e jarige leeftijd als lid van het USE Drag Racing team. Vanaf het eerste moment dat hij Mickey Thompson op de zoutvlaktes van Bonneville zag rijden, heeft hij zijn leven eraan gewijd om met motoren proberen te doen wat Thompson met auto's deed. 

Zijn eerste record zette hij in 1070 met Cal Rayborn die op een Harley-Davidson een snelheid van 265,492 mijl per uur, ofwel 427,268 km/u, realiseerde. Dat werd gevolgd door 's werelds snelste Triumph, 's werelds snelste Norton, 's werelds snelste eencilinder, 's werelds snelste conventionele motor met 1 motor en 's werelds snelste motor overall. 

Manning en zijn team hebben van 2006 tot 2008 het record met 350.884 mp3 in handen gehad en verbeterden dat in 2009 toen Chris Carr op de zoutvlaktes in Bonneville over de twee metingen in tegengestelde richting een gemiddelde snelheid van 367,382 mijl per uur zette. Het huidige record werd in september 2010 op 376,156 mph (605,364 km/u) gezet door Rocky Robinson op de Mike Akatiff ontworpen Ack Attack.

De BUB 7.1 waarmee Manning dit najaar een poging wil doen het landsnelheidsrecord te verbreken is de opvolger van de BUB 7, de streamliner die zwaar beschadigd raakte toen 's werelds snelste vrouw Valerie Thompson in Australië crashte. Het team bouwde een nieuw koolstofvezel monocoque chassis en doopte het de BUB 7.1. De BUB 7.1 heeft een verbeterde aerodynamisch weerstandscoëfficiënt van slechts 0,08 en wordt aangedreven door een speciaal voor dit doel ontwikkelde V4 Turbo.De 48-jarige Trev Richter is de nieuwe rijder voor het BUB 7 team. Richter heeft naam gemaakt in de cross, sport, adventure en landsnelheid motoren en heeft momenteel verschillende AMA, FIM en SCTA landsnelheidsrecords op naam staan in zowel gekuipte als naked 1000cc motor raceklassen. 

Denis Manning, eigenaar van het BUB 7-team:
"Trev was de perfecte keuze om het record terug te brengen voor de BUB 7.1 streamliner. Sinds hij in 2017 begon met landsnelheidsracen, hebben zijn natuurlijke rijtalenten hem ertoe aangezet om in zeer korte tijd vijf (5) wereldrecords op topsnelheid en nationale records te behalen. 
Hij bezit de aangeboren vaardigheden waarnaar we op zoek waren; vaardigheden die verder zijn aangescherpt als een succesvolle offroad-rijder, crosser- en landsnelheidsracer en adventure-coach. We zijn ervan overtuigd dat hij het nodige talent, de wijsheid en de wil heeft om het waar te maken.”