Zoeken

KRT annuleert deelname 8 uren van Suzuka

29 mei 2023
Kawasaki's officiële WorldSBK team heeft aangekondigd dit jaar toch niet deel te zullen nemen aan de 8 uren van Suzuka, voor Japanse fabrikanten de meest prestigieuze race van het seizoen, die dit jaar in augustus zal worden verreden.

Na alle opties voor wat betreft de coureurs en de logistiek te hebben besproken, plus de impact van een toegewijd testprogramma naast het huidige testen als onderdeel van het WorldSBK commitment, heeft het Kawasaki Racing Team in overleg met Kawasaki Motors Ltd. Besloten om dit jaar niet deel te nemen aan de 8 uren van Suzuka. 

Volgens het team is het geen lichtzinnige beslissing geweest. In 2019 schreef het team met toen Jonathan Rea, Leon Haslam en Toprak Razgatlioglu (die in de race niet in actie kwam, wat voor diens manager Kenan Sofuoglu de aanleiding was om met Yamaha het gesprek aan te gaan) de race op naam. 

Na twee gecancelde edities vanwege Covid-19 kwam het team in 2022 weer dicht bij de overwinning, maar maakte een calculatiefout waardoor Rea vlak voor de pits met een lege tank kwam te staan, en daarnaast op een natte baan achter de pacecar onderuit ging, waardoor de winst naar Team HRC ging en KRT genoegen moest nemen met de tweede plaats, op een ronde achterstand. 

Guim Roda, teammanager van KRT:
“Deelnemen aan de Suzuka 8hr vereist tijd en inzet van een groot aantal mensen. Het lijkt misschien op Superbike racen - en we rijden zelfs met Superbike-rijders zoals Johnny en Alex - maar deze race is als geen ander en vereist zijn eigen test- en voorbereidingsprogramma bovenop wat we al doen in WorldSBK.

Vrijwel alles is anders en iedereen moet de tijd nemen om zich aan te passen aan verschillende technische en prestatieparameters voor deze ene race. Om op het hoogste niveau te strijden en het succes uit je handen te laten rukken, is niet gemakkelijk aan te passen, dus we zullen dit jaar niet op de grid verschijnen. Onze focus voor 2023 bij KRT is nu 100% WorldSBK. We wensen alle deelnemers en teams die betrokken zijn bij de race van 2023 een spannend en veilig evenement.”