Zoeken

Test: Suzuki GSX-S1000

De fun van sportief rijden op straat, dat was bij Suzuki in 2015 het idee achter de toen compleet nieuwe GSX-S1000. Voor 2021 heeft Suzuki de motor een eerste grote update gegeven, voor een nog opwindendere rijervaring op straat. Na ruim een week sturen in eigen land durven we wel te stellen dat ze daar in Hamamatsu absoluut in zijn geslaagd.

Kawasaki Ninja 650 deel 2: Touring Edition

Als Kawasaki zegt dat de Ninja 650 het beste van beide werelden is en dat vervolgens nog eens onderstreept met twee speciale uitvoeringen, één voor de wereld van Sport en één voor de wereld van Tour, dan is dat vragen om een diepgaande test. Na een eerste test met de Performance Edition op het circuit van Mettet konden we niet wachten om met de Touring Edition een rondje om de kerk, ehh… het IJsselmeer te doen.

Test Zero FXE

Hip, cool en fun zijn waarschijnlijk de drie laatste dingen waar je bij elektrisch aangedreven motorfietsen aan denkt, maar als er een ding is wat ons een dagje stoeien ondanks regen en kou heeft geleerd, dan is dat wel dat ze daar bij Zero Motorcycles met de nieuwe FXE absoluut in zijn geslaagd.

Test Midsize Allroads: NC750X DCT vs Versys 650 vs V-Strom 650

Allroads zijn razend populair en datzelfde geldt voor de betaalbare middenklasse. Elk merk heeft er dus wel een in het gamma. De vraag is echter, in hoeverre zijn het nog echte allroads? Motorfreaks nam de V-Strom 650, de Kawasaki 650 Grand Tourer en de Honda NC750 mee voor een flinke, avontuurlijke toertocht.

Reportage: Motorbandenrecycling, inzameling slecht geregeld

De meeste motorrijders laten hun banden door een motorzaak vervangen. Er zijn er echter ook best veel die hun banden zelf monteren, vooral in de cross en de enduro. De gunstige aanschaf online speelt daarbij een grote rol. Maar de vraag blijft, waar laat je je oude banden? De inzameling daarvan blijkt slecht geregeld.